zondag 16 februari 2014

Bananenbrood met chocola


Brood of cake? Ik weet het niet, dat mag je zelf bepalen.
Het is in ieder geval erg lekker als lunch (bijvoorbeeld met een plak kaas) maar ook bij de koffie.
En het is nog gezond ook!

De ingrediënten kun je heel makkelijk aanpassen naar wat je lekker vindt of in huis hebt.
In plaats van chocola kun je ook noten of gedroogde vruchten door het beslag doen.

Dit heb ik gebruikt:
100 gram havermout (fijngemalen in de keukenmachine)
100 gram boekweitmeel (ander meel kan ook)
100 gram amandelen (onbehandeld en fijngemalen in de keukenmachine)
4 - 5 rijpe bananen
150 gram dadels in hele kleine stukjes
ca. 100 gram donkere chocola in stukjes gehakt
2 eieren
2 eetlepels chiazaad in 8 eetlepels water geweld (minstens 15 minuten)
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel oerzoet (je kunt ook rietsuiker of honing gebruiken)
2 theelepels kaneel
2 theelepels koekkruiden
2 theelepels bakpoeder
snuf zout
Hand ongebrande ongezouten noten in stukjes gehakt
Boter of kokosolie om het bakblik mee in te vetten



Een behoorlijke lijst met ingrediënten maar als je alles klaar hebt staan is het zo gepiept.
Verwarm de oven voor op 175 graden heteluchtstand.
Prak de bananen fijn met een vork in een ruime kom.
Voeg alle andere ingrediënten toe en vermeng ze goed met de hand.

 
 
 
Schep het beslag in de ingevette bakvorm en bestrooi met de nootjes.
Bak het bananenbrood in 30 à 40 minuten gaar.
Als een satéprikker er droog uit komt is het brood klaar, .
Je kunt het brood prima in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren maar invriezen kan ook.
Maar het lekkerst is: lauwwarm opeten!
 

Origineel recept: www.voedzo.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten