donderdag 6 februari 2014

Boerenkool met mango

'
 
Deze boerenkoolsalade mag je met recht superfood noemen!
Boerenkool zit boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten en ontstekingsremmers.
Het bevat zelfs veel meer vitamine C dan hetzelfde gewicht aan sinaasappel.
Ook mango en quinoa doen hele goede dingen voor je.
Meer hierover kun je lezen op de pagina leuke weetjes.
 
Voor een flinke schaal heb je nodig:
400 gram boerenkool
1 klein blikje mais, uitgelekt,
40 gram quinoa
1 bouillonblokje (groente)
1 mango
een halve komkommer
stukje Parmezaanse kaas
 
En voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 theelepel mosterd
2 eetlepels citroensap
 
Spoel de quinoa goed af en kook 10 minuten in de bouillon. 
Kook de boerenkool 7 minuten in water met een beetje zout.
Maak een dressing van de olie, de mosterd en het citroensap.
 
Ondertussen schil je de mango en snijd in blokjes. Snijd ook de komkommer in blokjes.
Giet de quinoa af. Spoel de boerenkool even kort af met koud water.
Meng vervolgens de boerenkool, de quinoa, de mais, de blokjes mango en de komkommer.
 
Besprenkel de salade met de dressing en strooi er rijkelijk de geraspte Parmezaanse kaas over.
Breng op smaak met versgemalen peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten