zaterdag 1 februari 2014

Apple cheesecake


Vandaag even geen gezond recept maar gewoon een superlekkere taart! 
Het recept komt van www.24kitchen.nl  waar je ook een filmpje kunt vinden van de bereiding.
Helaas zijn de foto's die ik van mijn taart heb gemaakt niet zo mooi maar de taart zelf viel hier wel heel erg in de smaak!
 
Ingrediënten:
 
Deeg
100 gram poedersuiker
225 gram roomboter
300 gram bloem
1 ei
 
Vulling
4 eiwitten
100 gram roomboter
160 gram suiker
250 gram verse roomkaas (ik heb monchou gebruikt)
250 gram magere kwark
4 eidooiers
60 gram bloem
6 appels
50 gram poedersuiker
kaneel
whisky
2 el abrikozenjam
 
 
 
 
Kneed voor het deeg de poedersuiker, 200 g boter, bloem en ei snel tot een bal
en laat het verpakt in plasticfolie circa 15 minuten rusten in de koelkast.
Vet de taartbodem met de overige boter in.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 millimeter dik en bekleed hiermee de ingevette taartvorm.
Verwarm de oven voor op 130°C. Klop de eiwitten met 80 gram suiker tot een luchtig schuim.
Smelt de boter. Draai in de keukenmachine de rest van de suiker, roomkaas, kwark, eidooiers,
gesmolten boter en bloem glad. Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm.
Bak de taart in 60 minuten gaar. Zet hierna de oven op 140°C en laat de taart in 30 minuten lichtbruin kleuren.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
Bak de appels in een koekenpan en voeg de poedersuiker toe. Voeg een mespunt kaneelpoeder
en boter toe en laat de appels even rustig bakken. Blus af met een scheut whisky, flambeer en laat het vocht verdampen.
Meng de abrikozenjam erdoor, zodat de appelpartjes mooi gaan glimmen.
Schep de appels op de taart als zowel de taart als de appels afgekoeld zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten