zondag 24 november 2013

Appeltaart op bakplaat

 
Als je veel bezoek krijgt is zo'n grote appeltaart op een bakplaat ideaal.
Je bent wel even bezig met appels schillen maar dan heb je ook heel veel stukken taart!
 
 
Zo ging de taart de oven in


Mijn bakplaat heeft een binnenafmeting van 37x33cm en ik heb gebruikt:
600 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram roomboter
320 gram rietsuiker (witte basterdsuiker kan ook)
2 kilo appels (Goudreinetten of Elstar)
2 eieren losgeklopt
kaneelpoeder
2 handjes rozijnen
snufje zout

Wel de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de bakplaat goed in.
Mix de boter met 250 gram suiker zacht en romig.
Voeg het bakmeel, een snufje zout en 2/3 van het ei toe en kneed tot een deeg.
Zet het deeg ca. een kwartier in de koelkast.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes.
Meng de blokjes met de rozijnen, de rest van de suiker en flink wat kaneel.
Je kunt ook cranberry's, noten of wat je maar lekker vindt toevoegen.

Gebruik 3/4 van het deeg om de hele bakplaat de bekleden.
Je kunt hiervoor een kleine deegroller gebruiken.
Ook de opstaande randen neem je mee.
Bestrooi de bodem eventueel met een klein beetje gustardpoeder.
Verdeel het appelmengsel over de bodem en druk iets aan.
Maak repen van het resterende deeg en leg deze kruislings op de taart.
Bestrijk met de rest van het ei.
Bak de taart ca. 70 minuten in de oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten