vrijdag 8 november 2013

Courgette/broccoli/champignonsoep

Als voorgerecht is deze soep een beetje te machtig vind ik maar hij is perfect als lunch. Als je een aardappel meekookt en wat gerookte zalm toevoegt is het ook een prima maaltijdsoep. 



Ingrediënten:
1 courgette in blokjes
1 stronkje broccoli in roosjes
125 gram (kastanje)champignons in plakjes
1 ui, gesnipperd 
half bakje Philadelphia 
1 liter groentebouillon (van blokjes)
peper
zout of Aromat

Fruit de ui in een kookpan in een beetje olijfolie of boter.
Voeg de champignons toe en bak deze mooi bruin.
Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de courgette toe en laat 10 minuten koken.
Voeg dan de broccoliroosjes toe en kook deze nog 5 minuten mee.
Haal de pan van het vuur en voeg de Philadelphia toe.
Doe de soep in een blender of keukenmachine en maal alles goed fijn.
Dit kan ook met een staafmixer.
Doe de soep terug in de pan en breng nog even aan de kook.
Voeg naar smaak peper en eventueel zout of Aromat toe. 

Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten