woensdag 6 november 2013

Salade met peer, biefstuk en kaas

Behalve een lekkere en gezonde manier om te lunchen is een salade ook ideaal om restjes op te maken.
Zo had ik nog een stukje Truffelkaas over van de Spaghetti Il Tartufo en een halve zak spinazie van de Lasagne met ricotta en spinazie.
Verder had ik nog een erg rijpe peer op de fruitschaal liggen, een bakje champignons in de koelkast staan en nog een biefstukje in de diepvries.
Dus heb ik al deze ingrediënten gebruikt voor een salade en die was erg lekker!

Maak een dressing van 1 eetlepel walnootolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing en een beetje peper.
De spinazie samen met een zakje gemengde sla goed mengen met de dressing en verdelen over de borden.
De peer in plakjes snijden en over de sla/spinazie verdelen.
Een tomaat aan plakjes snijden en deze ook op de sla leggen. De champignons in vieren of plakjes snijden, bakken en met een beetje peper kruiden.
Het biefstukje 2 minuten per kant bakken en even laten rusten in aluminiumfolie. Een handvol pijnboompitjes roosteren in een droge pan.
Verdeel de champignons en de in plakjes gesneden biefstuk over de salade. Rasp het stukje truffelkaas over de salade en strooi de pijnboompitjes eroverheen.
Uiteraard kun je hier ook andere geraspte kaas voor gebruiken.
Wees creatief en gebruik de ingrediënten die je in huis hebt. Eet smakelijk!  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten