vrijdag 8 november 2013

Riblapjes op grootmoeders wijze


Vlees dat zo mals is dat het uit elkaar valt. Dat lukt je alleen door heel lang te stoven.
Het is helemaal niet zo veel werk en je hele huis ruikt heerlijk. Mmmmmh!

Als je meer wilt weten over deze techniek lees dan: stoven 

Ingrediënten:
700 gram riblappen
125 gram magere spekreepjes
1 ui, gesnippers
1 teen knoflook, fijngehakt
1 potje/flesje vleesfond
1/2 blikje tomatenpuree (140 gram)
scheutje azijn
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
125 gram champignons
boter
peper
Maizena of bloem

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 110°C (heteluchtstand).
2. Snijd de riblappen in ongeveer gelijke stukken.
3. Verhit de boter (niet te weinig) in een hittebestendige pan en laat iets bruin worden.
Voeg het vlees, het spek, de ui en de knoflook toe en laat licht kleuren.
4. Voeg de fond, de tomatenpuree, een scheutje azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng het geheel aan de kook.
Zodra het vocht kookt draai je het vuur uit, doe je het deksel op de pan en zet je de pan in de oven.
5. Laat ca. 5 uur stoven, roer heel af en toe even door. Het vocht moet nèt niet koken.
Als je een vleesthermometer hebt: het vocht moet tussen de 85 en de 100°C blijven.
6. Laat de in vieren gesneden (kastanje)champignons het laatste half uur meegaren. 
7. Maak een papje van Maizena of bloem met water.
7. Haal nu het vlees uit de pan en bind de saus met het Maizena/bloempapje. 

8. Serveer het vlees in de saus. 

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten