zondag 17 november 2013

Workshops

Ik heb de afgelopen week 2 workshops gevolgd bij La Cuisine in Tubbergen. In de winkel is een complete keuken ingericht waar regelmatig workshops en demonstraties worden gegeven. Kijk voor de agenda op www.lacuisine.nl.
Donderdag leerde de chef van Via Grande in Ootmarsum ons zelf pasta maken. Het deeg bestaat gewoon uit meel, eieren, olie en water. Erg leuk om te doen en ik kreeg een gouden tip van de chef. Risotto in de oven! Na het aanfruiten en afblussen in één keer alle bouillon erop en dan 15 à 20 minuten in de oven op 150 graden. Even laten rusten en klaar. Niks kleine scheutjes, niks een half uur staan roeren. Ideaal!! Ik heb het direct vrijdag uitgeprobeerd en het werkt ècht! Een recept volgt nog binnenkort.

Zaterdag was er een workshop snijtechnieken. Je mocht werken met de prachtige messen van Wüsthof en de technieken werden gedemonstreerd door chefkok Martin Hoppers. Erg leuk en leerzaam. 
Dankjewel Dagmar en Martijn van La Cuisine voor het organiseren van deze workshops.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten