woensdag 6 november 2013

Kip uit de oven met risotto

Altijd leuk als je een tip voor een lekker gerecht krijgt. Dit is er zo één, bedankt Maarten!


Ingrediënten:
Kipfilet
2 dunne preien
Kipkruiden
Tijm
Olijfolie
Geitenkaas in plakjes
Honing
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, heel fijn gesneden
Risottorijst (ik heb 150 gram gebruikt voor ons drieën)
Kippenbouillon

Het lastige van dit gerecht is dat je steeds in de risotto moet blijven roeren. 
Zorg dus dat je alle ingrediënten van te voren klaar zet.

Wrijf de kip in met de kipkruiden en de olijfolie en bestrooi met de tijm. 
Het is lekker om dit al eerder op de dag te doen. 
Verwarm de oven voor op heteluchtstand met het grillelement aan (ca. 200 graden). 
Gril de kip in de grillpan ca. 10 minuten zodat hij nog een klein beetje rauw is.
Snijd de prei in dunne ringen en fruit deze even aan. 
Leg ze vervolgens onder in de ovenschaal. 
Leg de gegrilde kip hier bovenop en beleg met plakjes geitenkaas. 
Besprenkel met honing en zet in de oven voor 10 à 15 minuten afhankelijk van de dikte van je filets.
Maak ondertussen de risotto, zorg dat je de bouillon warm klaar hebt staan. 
Kijk voor hoeveelheden op de verpakking van je risottorijst. 
Ik heb ongeveer 700ml bouillon gebruikt voor 150 gram rijst.
Fruit de ui en de knoflook in olijfolie aan voeg de rijst toe. 
Bak ca. 1 minuut totdat de korrels glazig zijn. 
Voeg dan steeds een scheutje bouillon toe en roer totdat al het vocht is opgenomen. 
Ga daarmee door tot alle bouillon op is. Proef of de korrels lekker zacht zijn geworden. 
Dit duurt ca. 30 minuten.
Besprenkel de kip met een beetje kookvocht uit de ovenschaal en serveer samen met de 
prei op een bedje van risotto. Combineer met je favoriete sla of een extra groente.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten