zondag 24 november 2013

Carrot cake

Heerlijke smeuïge carrot cake


Als je op zoek gaat naar een recept voor worteltaart zie je door de bomen het bos niet meer.
Ik heb uiteindelijk een aantal recepten gecombineerd en speltbloem gebruikt voor deze verukkelijke carrot cake.
Mmmmmmh!!
 


de ingrediënten
Ingrediënten:
200 ml olijfolie
4 eieren
350 gram lichte basterdsuiker
250 gram speltbloem (tarwebloem kan uiteraard ook)
half zakje bakpoeder
1,5 theelepel kaneel
mespuntje nootmuskaat
150 gram geraspte wortel
75 gram grof gehakte pecannoten of walnoten
75 gram gewelde rozijnen

Voor de topping:
250 gram mascarpone
75 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
scheutje citroensap
50 gram grof gehakte pecannoten of walnoten

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een springvorm van 24 of 26cm in.
Meng de eieren, de suiker, de olie, de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de nootmuskaat tot een glad beslag.
Voeg de wortel, de rozijnen en de noten toe.
Giet het beslag in de springvorm en plaats net onder het midden in de oven.
Bak de cake in ca. 50 minuten gaar en goudbruin en laat goed afkoelen.

De vulling/topping:
Roer de mascarpone met de poedersuiker, de vanillesuiker en het citroensap tot een gladde massa.
Snijd de afgekoelde cake in één keer horizontaal door:
 

Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de onderste plak.
Leg de andere plak op de vulling.
Bestrijk de cake met het resterende mascarponemengsel en bestrooi met de noten.

Eet smakelijk!!



muffins, Amerikaanse appeltaart, carrot cake, appeltaart op de bakplaat

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten