Bovendien zorgen eiwitten voor een verzadigd gevoel.
Op www.chickslovefood.nl zag ik een recept voorbij komen van kip in tomatensaus uit pot.
Omdat ik graag zoveel mogelijk zonder kant en klaar producten wil koken heb ik het recept aangepast
met eigen gemaakte tomatensaus. Je hebt niet veel nodig om deze saus er maken en hij is zó klaar.
Maar saus uit een pot of zak kan natuurlijk ook.
Omdat ik graag zoveel mogelijk zonder kant en klaar producten wil koken heb ik het recept aangepast
met eigen gemaakte tomatensaus. Je hebt niet veel nodig om deze saus er maken en hij is zó klaar.
Maar saus uit een pot of zak kan natuurlijk ook.
Ingrediënten:
Kipfilet (1 per persoon)
Salami
Mozzarella (1 bol)
En voor de tomatensaus:
Blik gepelde tomaten of tomatenblokjes
Verse basilicumblaadjes (flinke hand vol)
Scheut olijfolie
Scheut balsamicoazijn
Teentje knoflook
Peper & zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in de keukenmachine of blender en laat even draaien.
Met een staafmixer kan ook maar hak de knoflookteen dan van te voren goed klein of pers hem uit.
Met een staafmixer kan ook maar hak de knoflookteen dan van te voren goed klein of pers hem uit.
Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg de kipfilets er bovenop. Bestrooi met peper en zout en zet 20 minuten in de oven.
Door de tomatensaus blijven de kipfilets lekker mals!
Door de tomatensaus blijven de kipfilets lekker mals!
Zo gaan de kippetjes de oven in |
Haal de schaal uit de oven en zet de oven op 220 graden. Leg de plakjes salami op de kipfilet.
Ik heb 2 plakjes per filet gebruikt. Verdeel de mozzarella erover en zet nog 5 minuten terug in de oven.
Lekker met (spelt)pasta en een grote salade!
Ik heb 2 plakjes per filet gebruikt. Verdeel de mozzarella erover en zet nog 5 minuten terug in de oven.
Lekker met (spelt)pasta en een grote salade!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten