vrijdag 9 mei 2014

Salade met avocado en rivierkreeftjes


Simpel en superlekker deze salade. Als lunch of in een kleinere portie als voorgerecht. Smullen!

Voor 2 personen heb je nodig:
150 gram veldsla
Ca. 10 cherrytomaatjes
1 avocado
100 gram rivierkreeftjes
100 gram Hollandse garnalen
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel natuurazijn
Een beetje suiker of zoetstof (stevia)
2 kleine of 1 grote sjalot
Peper & zout

Maak een dressing door de olijfolie te mengen met de witte wijnazijn, de natuurazijn en de suiker of zoetstof.
Snipper de sjalot heel fijn en meng deze door de dressing. 
Halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado aan blokjes. 
Meng de tomaatjes en de avocado door de dressing en laat even staan.
Kook de eieren zacht.
Verdeel de sla over 2 borden en verdeel het avocado/tomaat mengsel erover.
Dan de rivierkreeftjes/garnalen en het eitje erop en klaar ben je. 
Strooi er naar smaak nog peper en zout over en eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten