maandag 26 mei 2014

Groente-tortilla taart




24Kitchen kent natuurlijk iedereen wel. Maar wist je al dat ze ook een hele leuke app hebben met iedere dag een nieuw recept? 
Genoeg inspiratie dus waaronder ook deze laagjestaart van groente en tortilla's. 
Omdat ik niet zo veel tijd had heb ik kant-en-klare tortilla's gebruikt maar als je het echt gezond wilt 
kun je ze natuurlijk beter zelf maken van spelt of boekweit. Het recept voor speltwraps kun je hier vinden.

Voor een flinke taart heb je nodig: 
(wij vonden hem zo lekker dat we hem met z'n tweeën hebben opgegeten)

2 eieren
2 paprika's (ik heb een rode en een oranje gebruikt)
1 ui
1 teen knoflook
250 gram champignons
1 courgette
Klontje roomboter (niet noodzakelijk, wel lekker)
250 gram cherrytomaten
Ca. 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
5 stuks grote tortilla's/speltwraps
1 zakje veldsla
1 springvorm van 26cm doorsnede (of 24cm als je kleinere tortilla's gebruikt)
Bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes.
Pel en snijd de ui in halve ringen
Snijd de courgette in blokjes
Snijd de champignons in vieren

Verhit een scheutje olie in een pan of wok en bak de groente ca. 4 minuten. 
Voeg een klontje roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.



Halveer ondertussen de cherrytomaten en bekleed de springvorm met bakpapier.
Leg een tortilla in de springvorm en verdeel hier een flinke opscheplepel groente en wat Parmezaanse kaas over.
Herhaal dit tot de tortilla's op zijn.
Verdeel de cherrytomaten over de laatste tortilla en bestrooi met een beetje kaas.
Bak de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven.


Terwijl de taart in de oven staat bak je de omelet.
Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin.
Zet het vuur laag en bak de omelet ca. 5 minuten met het deksel op de pan tot de bovenkant gestold is. 
Snijd de omelet in reepjes.


Snijd de taart voorzichtig in 4 stukken. Leg een punt op een bord, verdeel de veldsla eromheen en leg er een paar omeletreepjes op.
Uiteraard kun je ook andere groente gebruiken, een ideaal recept dus om restjes groente op te maken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten