donderdag 12 juni 2014

Forel uit de oven


2 x per week zouden we vis moeten eten. Vooral vette vis zoals zalm, tonijn, haring, sardine, makreel en forel 
zitten boordevol omega-3 (meervoudig onverzadigde) vetzuren oftewel goede vetten. 
Deze omega-3 vetzuren uit vis helpen hart- en vaatziekten te voorkomen, verkleinen de kans op depressies, 
hebben een positieve invloed op de ontwikkeling en concentratie van kinderen en verhogen het goede cholesterol (HDL).


Deze verse forel uit de oven is ook nog eens vrij makkelijk te bereiden en erg lekker. Gewoon doen!

Dit recept is gebaseerd op een recept uit Pauline's keuken: www.uitpaulineskeuken.nl.

Voor 4 personen heb je nodig:
4 verse forellen (laat ze door de visboer alvast schoonmaken)
500 gram groene asperges
500 gram (rode) krielaardappelen
Olijolie
Knoflook
1 citroen
Italiaanse kruiden
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Spoel de forellen goed af onder koud water en dep ze droog.
Bestrooi de vis aan de binnen en de buitenkant met peper, zout en italiaanse kruiden.
Giet een beetje olijfolie in een ovenschaal en leg de forellen hierin. 
Was de citroen goed en snijd deze in dunne plakjes.
Leg een plakje citroen in en op iedere vis.

Was de asperges en snijd een stukje van de achterkant af, schillen is niet nodig.
Knijp een teente knoflook uit in 2 eetlepels olijfolie en bestrijk de asperges hiermee.
Leg ze bij de forellen in de ovenschaal.
Uiteraard kun je ook andere groente gebruiken die je lekker vind, bijvoorbeeld aubergine, courgette, cherrytomaatjes en/of paprika.

Was de aardappelen en snijd ze in partjes. Leg ook deze bij in de ovenschaal.
Als je van knoflook houdt verdeel dan nog een paar tenen over de ovenschaal en besprenkel het geheel met nog wat olijfolie.



Zet de schaal ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven en serveer zo vanuit de schaal.
Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten