woensdag 8 januari 2014

Kip in zoetzure saus


Deze zoetzure saus kan een basis zijn voor heel veel gerechten.
In plaats van kip kun je ook varkensvlees gebruiken en uiteraard kun je de groente gebruiken die je maar lekker vindt.
Een zak wokgroente kan ook prima.

Ik heb het als volgt gedaan:

Ingrediënten voor 4 personen
1 blik ananas op sap (450 gram) 
1 flinke scheut tomatenketchup
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetlepels witte wijnazijn (of rijstazijn)
maizena
peper
suiker

2 kipfilets
1 prei
1 ui
1 teen knoflook
1 winterpeen
1 rode paprika

Laat de schijven ananas uitlekken maar bewaar het sap.
Snijd de schijven ananas in vieren.
Snijd de wortel en de prei in dunne plakjes, verwijder de zaadlijsten uit de paprika
en snijd in stukken. Snipper de ui. Snijd de kipfilet in stukken.

Fruit de ui glazig en knijp de teen knoflook in een knoflookpers erboven uit.
Voeg de wortel toe en bak ca. 10 minuten.
Bak ondertussen de kipfilet in een andere pan en zet even apart.

Doe het ananassap, de ketchup, de puree, een beetje peper en de witte wijnazijn samen in een pan en breng aan de kook.
Laat onder af en toe roeren even zachtjes koken. Proef of je de saus zoet genoeg vindt en voeg eventueel 1 of 2 eetlepels suiker toe.
Maak een maizenapapje van maizena en water en bindt hiermee de saus. Laat nog even koken.

Na 10 minuten doe je de prei en de paprika bij de wortel en de ui en bak 2 minuten mee.
Voeg dan de ananas, de kip en de saus toe en verhit nog even door en door.

Lekker met rijst of mihoen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten