vrijdag 3 januari 2014

Warme salade met rode biet en geitenkaas

De combinatie van smaken. Mmmmmh!
 
Dit gerecht komt uit de Allerhande van januari.
Zoals altijd staan er weer heel veel recepten in dit magazine van AH maar deze viel mij direct op.
De combinatie van geitenkaas en rode biet leek mij erg lekker en dat bleek ook zo te zijn. 
Wat een perfecte combinatie van verschillende smaken heeft dit gerecht zeg! 
Wij hebben het als lunch gegeten maar het is ook een super bij- of voorgerecht.
 
Ingrediënten voor 2 personen:
1 pak voorgekookte rode bieten (500 gram)
100 gram geitenkaas
50 gram pistachenoten (gepeld)
2 handsinaasappels
verse basilicumblaadjes
olijfolie (extra vierge)
grof zeezout
2 el balsamicoazijn
 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de bietjes als dit nog niet gedaan is en snijd ze in partjes.
Doe ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout.
Rooster ze ca. 20 minuten in de oven.
 
Pel ondertussen de pistachenoten, doe ze in een kleine ovenschaal en
zet ze ca. 10 minuten naast de bietjes in de oven.
 
Snijd met een scherp mes de schil en het vlies van de sinaasappel.
Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen.
Dit is even een precisiewerkje maar op dit filmpje kun je zien hoe het moet:
 
Verdeel de partjes bieten en sinaasappel over twee borden en verkruimel de geitenkaas hierover.
Besprenkel met balsamicoazijn en strooi de pistachenootjes erover.
Verdeel tenslotte de basilicumblaadjes over de salade.
 
Ik geef toe, het is even werk maar ik beloof dat het de moeite waard is!
Eet smakelijk. 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten