vrijdag 27 december 2013

Spaghetti met heerlijke kruidige tomatensaus


Dit recept is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver dat ik voorbij zag komen op chickslovefood.com. 
De saus moet wel een tijdje pruttelen maar dan heb je ook wat! Wij vonden het heerlijk!!


De ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram (spelt)spaghetti
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 rode peper
1 klein blikje ansjovisfilets
2 blikken gepelde tomaten
2 eetlepels Italiaanse kruiden
bosje verse bladpeterselie
1 hand kappertjes (water afgegoten)
ca. 15 olijven
olijfolie
peper en zout
parmezaanse kaas
 
Voorbereidingen:
Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en
snijd in halve ringetjes. Snijd de ansjovisfilets in stukken.
 
Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en doe de rode ui hierbij.
Laat dit op zacht tot middelhoog vuur bakken tot het begint te bruinen (karameliseren). 
De ui ruikt dan heerlijk zoet. Doe de rode peper en de knoflook erbij en bak dit tot de knoflook licht begint te kleuren.
Voeg vervolgens de stukjes ansjovis toe en bak deze mee tot ze opgelost zijn.
Voeg dan de tomaten en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 40 minuten zachtjes pruttelen.
Af en toe doorroeren.
 
Snijd ondertussen de peterselie grof en de olijven in vieren.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 
Voeg na 40 minuten de peterselie, de olijven en de kappertjes toe en laat nog een paar minuten meepruttelen.
Naar smaak kruiden met peper en zout (is niet eens echt nodig).
 



 
Schep de pasta op een voorverwarmd bord en schep de saus erover.
Naar smaak eventueel parmezaanse kaas erover strooien.
Eet smakelijk!
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten