dinsdag 3 december 2013

Quinoa met groente en amandelen

Bord vol super gezonde ingrediënten

Dit gerecht is echt multifunctioneel. Je kunt het als lunch eten maar ook als diner.
Je kunt het zowel warm als koud eten en je kunt er natuurlijk verschillende soorten
groente doorheen doen. Kook gewoon de avond van tevoren een extra portie. 

Ingrediënten voor 2 personen:
100 gram quinoa
2 tomaten aan blokjes gesneden
1 avocado aan plakjes gesneden
1 klein blikje kikkererwten
40 gram amandelen (ongezouten)
250 gram broccoli
1 groentebouillonblokje

Breng ca. 2 liter water aan de kook met het bouillonblokje.
Spoel de quinoa goed af en kook het vervolgens 10 minuten in de bouillon.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze 2 minuten
(of gebruik de groente die je over hebt van de vorige dag).
Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar en eet smakelijk!
Eventueel kun je er nog wat fetakaas over verdelen.

Wat de ingrediënten van dit supermaaltje voor je doen:
Quinoa: lijkt op een graan maar is het zaad van de quinoaplant. Het is rijk aan
eiwitten, vitamine B2, vitamine E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.
Tomaten: Tomaten bevatten veel vitamine C, carotenen, vitamine B, vitamine B2 en
vitamine B6 en de mineralen kalium, fosfor en magnesium. De tomaat bevat een kleurstof,
namelijk lycopeen, die de menselijke cellen kan beschermen tegen de nadelige invloeden
van stikstofdioxiden. Stikstofdioxiden zitten onder meer in tabaksrook en in uitlaatgassen. 
Avocado: De avocadovrucht is bijzonder voedzaam. In tegenstelling tot de meeste
vruchten bevat de avocado zeer veel olie (5 tot 23 g per 100 g vruchtvlees).
De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus een
gunstige invloed op het cholesterolgehalte. De avocado bevat ook veel mineralen
zoals ijzer en kalium en is tevens rijk aan proteïne. 
Kikkererwten: bevatten veel eiwit, voedingsvezels, lysine en trytofaan, vitamine B1,
B6 foliumzuur, magensium, ijzer, kalium, calcium en zink. 
Amandelen: bevatten ongeveer 90% onverzadigde vetzuren en veel vitamine E. 
Broccoli: bevat calcium, ijzer, vitamine C, vitamine B1, B2, en caroteen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten