donderdag 26 december 2013

Buideltje van filodeeg met geitenkaas


Dit jaar mocht ik van het Kerstdiner het voor- en het nagerecht maken.
Het is natuurlijk altijd handig als je het meeste werk al van tevoren kunt doen
en dat is bij dit voorgerecht het geval.

Ingrediënten:
Filodeeg (diepvries)
Rolletje geitenkaas 
Italiaanse kruiden
Olijfolie 
Appel (in blokjes)
Honing
Roomboter
Gemengde sla
Cherrytomaatjes

En voor de sladressing:
Eetlepel lekkere olijfolie
Eetlepel citroensap
Theelepel mosterd 
Theelepel honing
Peper

Ontdooi het filodeeg minstens een half uur bij kamertemperatuur.
Neem een vel deeg en bevochtig het met water. Leg er een plak geitenkaas op
en bestrooi met Italiaanse kruiden en verse peper. Vouw het buideltje dicht en
draai een kwartslag zodat het wat strakker dichtzit. Prik er een cocktailprikker door 
zodat het dicht blijft zitten. Spray of kwast er wat olijfolie op. 
Bak de buideltjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Maak ondertussen de sladressing en verdeel deze goed door de sla. 
Verdeel de sla en de gehalveerde cherrytomaatjes over de borden.
Verhit een beetje roomboter in een pan en bak hierin de appelblokjes een paar minuten. 
Voeg op het laatst een lepel honing toe. Verdeel de appel over de sla.

Haal de buideltjes uit de oven als ze mooi goudbruin zijn. 
Je kunt de cocktailprikker eruit trekken. 
Leg 1 of 2 buideltjes op ieder bord. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten