woensdag 4 december 2013

Kalkoen Caprese


Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik zag op www.ohmyfoodness.nl., uiteraard weer een beetje aangepast.
Er staan al best veel recepten op mijn blog met tomatensaus maar deze is zo lekker en gezond dat hij toch echt niet mag ontbreken.

Ingrediënten voor 3 personen:
400 gram kalkoenfilet (kip kan uiteraard ook)
150 gram speltpasta
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes 
1 verse tomaat en een handvol cherrytomaatjes 
1 bol mozzarella 
1 grote ui of 2 kleine
2 teentjes knoflook
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Peper & zout
Verse basilicum
Olijfolie
 
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in.
De saus: snipper de ui en de knoflook, verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
Mmmmmh, nu ruikt het al heerlijk in je keuken!
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Doe dan de tomatenblokjes incl. sap bij in de pan en laat dit 10 minuten
zachtjes pruttelen zodat de saus wat dikker wordt. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, balsamico en peper & zout.
Scheur of knip de blaadjes basilicum en roer deze door de saus.
Kook ondertussen de pasta beetgaar en bak de kalkoenfilet rondom even aan.
Als je dikke filets hebt kun je ze beter eerst in de lengte doorsnijden zodat je plattere stukken krijgt.
Roer de helft van de saus door de pasta en leg dit onderin de ovenschaal.
Leg hierop de kalkoenfilets en bedek deze met de rest van de saus.
Leg hierop plakken verse tomaat en plakken mozzarella.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg deze met het snijvlak naar boven bovenop de pasta.
Zet het geheel een half uurtje in het midden van de oven.
Bestrooi voor het serveren met nog een paar blaadjes basilicum en eventueel wat peper & zout.

Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten