zondag 22 december 2013

Snert

Heerlijk als het slecht weer is en helemaal niet zo verkeerd: erwtensoep!
Natuurlijk hoort er wel een rookworst in maar verder is het toch vooral groente,
groente en nog eens groente. Goed voor je dus!

Hier een eenvoudig recept voor een lekkere dikke soep.

Ingrediënten:
500 gram spliterwten
2 bouillonblokjes (groente)
2 laurierblaadjes
2 winterpenen
2 preien
1 ui
1/4 knolselderij
Paar takjes bladselderij 
125 gram spekblokjes
1 rookworst


Ik heb een erwtensoeppakket gebruikt dat je bij veel supermarkten op de groenteafdeling vindt.

Doe de spliterwten met 2,5 liter koud water en de laurierblaadjes in een ruime pan en breng al roerend aan de kook.
Laat 45 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en schep en schuim eraf.
Snij ondertussen de wortel, prei, ui, knolselderij en bladselderij fijn.
Voeg de groente samen met de spekblokjes toe en laat 20 minuten koken. Blijf regelmatig roeren anders koekt het aan.
Voeg ten slotte de in plakjes gesneden rookworst toe en laat nog 10 minuten koken.
Breng eventueel op smaak met zout en peper of een beetje maggi. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten