zondag 8 december 2013

Appel/peer/bananencake


Dankzij een foodbloggersgroep op Facebook kom ik op heel veel sites van collega foodbloggers. Nooit geweten dat er zó veel foodblogs zijn! Sommige zien er echt prachtig uit. Zo ook de site waar ik dit recept zag: www.lyvre.nl. Prachtige site en heerlijke cake!

Ingrediënten:
- 380 gram spelt of tarwebloem
- 350 ml (soja)melk
- 300 gram suiker
- 120 ml olijfolie
- 1 banaan
- 4 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 theelepel zout
En voor de appel & peren-mix:
- 1 appel
- 1 peer
- scheutje citroensap
- handje rozijnen
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels suiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de appel en peer en snijd deze in kleine stukjes. Besprenkel deze met wat citroensoep. Doe de rest van de ingrediënten (rozijnen, suiker, kaneel) samen in een kom en roer dit door elkaar.
Doe alle droge ingrediënten samen in een kom (bloem, suiker, bakpoeder, zout) en meng dit door elkaar. Prak in een andere kom als eerste de banaan met een vork. Voeg hier de rest van de natte ingrediënten aan toe (olie en melk). Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer dit door elkaar. Voeg dan de appels en peren erbij. Nog even roeren en dan kan het in een ingevette bakvorm. Het beslag is voldoende voor een springvorm van 26cm. Ik heb deze roos gemaakt en die moest ruim 1,5 uur in de oven. Test zelf met een sate prikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar!
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten