vrijdag 6 december 2013

Romige risotto met garnalen


Heerlijke romige risotto, wie houdt er nou niet van. En risotto is een hele slimme maaltijd op de dag voor een sportwedstrijd!
Toen ik onlangs een kookworkshop bij La Cuisine volgde kreeg ik een hele goede tip van de chef. Risotto in de oven!
Je hoeft de bouillon niet scheutje voor scheutje toe te voegen en niet te roeren. Ideaal!

Hier komt een recept voor risotto met garnalen.

Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram risottorijst
2 bouillonblokjes (groente)
Scheut droge witte wijn
1 flinke ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd 
500 gram cocktailgarnalen (voorgekookt, diepvries)
125 ml Alpro soya cuisine (of andere room)
Olijfolie
Geraspte parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 150°C.
Breng een liter water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ovenbestendige pan en fruit hierin de helft van de ui en de knoflook.
Als de ui glazig is voeg je de risottorijst toe. Bak de rijst al omscheppend tot de korrels een beetje glazig zijn ( 2 à 3 minuten).
Blus af met de wijn en giet dan de bouillon er in 1 keer bij. Roer even door.
Zodra de bouillon weer kookt doe je de deksel op de pan en zet je de pan 20 minuten in de oven. 
Daarna laat je de risotto buiten de oven even "rusten" met het deksel schuin op de pan (5 à 10 minuten).
Terwijl de pan in de oven staan ontdooi je de garnalen door ze onder stromend water te houden.
Verwijder de staartjes als deze er nog aan zitten. Fruit de andere helft van de ui in olijfolie.
Voeg de room toe en laat even inkoken tot de saus lekker dik is. Pas als de risotto klaar is doe je de garnalen bij in de roomsaus.
Deze hoeven alleen maar warm te worden. Roer de garnalenroomsaus door de risotto. 
Bestrooi de risotto op het bord met wat parmezaanse kaas.
Lekker met de groenteschotel met geitenkaas



de garnalenroomsaus gaat door de risotto



Risotto met groenten uit de oven: heerlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten