Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram andijvie
1 winterpeen
100 gram ontbijtspek (plakjes)
2 spelt of volkoren boterhammen
2 eieren
2 eetlepels walnootolie
2 eetlepels azijn
1/2 eetlepel mosterd
1/2 eetlepel honing
Peper & zout
Kook de eieren zoals je ze het lekkerst vindt. Bak de plakjes ontbijtspek in een koekenpan zonder boter of olie.
Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier en bak in dezelfde pan de blokjes brood krokant.
Rasp de wortel (of gebruik kant en klare julienne). Maak een dressing van de walnootolie, de azijn, de honing en de mosterd en
breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing goed door de andijvie en verdeel over 2 borden.
Leg hierop de wortel, de croutons, de plakjes ontbijtspek en de eieren. Eet smakelijk!
Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier en bak in dezelfde pan de blokjes brood krokant.
Rasp de wortel (of gebruik kant en klare julienne). Maak een dressing van de walnootolie, de azijn, de honing en de mosterd en
breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing goed door de andijvie en verdeel over 2 borden.
Leg hierop de wortel, de croutons, de plakjes ontbijtspek en de eieren. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten