dinsdag 8 oktober 2013

Speltpasta met zalm, garnalen en broccoli

Als je niet zo veel tijd hebt om uitgebreid te koken is dit een perfect gerecht. 
De smaak is heerlijk romig en dus kids zijn er over het algemeen ook dol op.

Ingrediënten voor 4 ruime porties:
250 gram speltpasta
2 sjalotten en 1 teen knoflook, gesnipperd 
1 flesje kookroom 250 ml (light)
200 gram gerookte zalm
200 gram roze garnalen 
1 flinke struik broccoli 
Cajunkruiden 

Kook de broccoliroosjes en de pasta beetgaar. Fruit ondertussen de sjalotten en de knoflook in een beetje olijfolie.
Voeg hier de room aan toe en laat even inkoken. Kruid de garnalen met Cajunkruiden en snij de zalm in reepjes.
Voeg de zalm toe aan de room en roer even door. Doe dan de garnalen en de broccoli erbij en tenslotte de pasta.
Nog even goed doorwarmen en klaar! Lekker met een beetje basilicumpesto.


In Duitsland verkopen ze speltpasta gewoon in de supermarkt.
Deze was erg lekker en helemaal niet duur (€0,99).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten