donderdag 17 oktober 2013

Boeuf

Dit recept kreeg ik van een vriendin die het weer van een collega kreeg. Wij hebben het geprobeerd en het was heerlijk! Supermals!!

Ingrediënten voor 4 flinke porties:
500 gram sucadelap of riblap in stukjes
1 bakje gerookte spekreepjes
1 gesnipperde ui
1 flinke teen knoflook geperst
1 bakje kastanjechampignons
1 flinke tl Provencaalse of Italiaanse kruiden
1 laurierblad
1 bouillonblokje
2 glazen rode wijn
1 ruime eetlepel bloem
Bak in hete boter het rundvlees goed heet aan, lekker bruin. Bak in andere pan de spekreepjes, als ze krokant zijn de ui even meebakken.
Doe samen in een ouderwetse sudderpan. Pers de knoflook erboven uit en laat even meebakken (niet bruin!). Strooi de bloem erop en bak even mee.
Blus af met de rode wijn en zoveel water dat je een dikke 'jus' hebt. Doe laurier, Provençaalse kruiden en bouillonblokje erbij.
Zet het vuur heel laag en laat drie uur heel zachtjes pruttelen. Of zet de pan in de oven op ca. 140 °C. De temperatuur is een beetje afhankelijk van je oven
en hoe lang je het gerecht erin zet. Als je het langer in de oven wilt laten moet je de temperatuur verlagen. Tussendoor een keer doorroeren en evt wat extra water erbij.
Kwartiertje voor het serveren vuur wat hoger en gehalveerde champignons erin. Eet het met wat je maar lekker vindt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten