vrijdag 4 oktober 2013

Courgettefrittata

Dit recept uit een oude Allerhande past heel goed in een koolhydraatarm eetpatroon. Makkelijk te maken, lekker en gezond. Daar houden wij van!

Ingrediënten voor 4 personen:
Olijfolie
100 gram salami (vleeswaren) in dunne reepjes
2 rode uien, in dunne ringen
1 teen knoflook, fijngehakt
1 courgette, in dunne plakjes
6 eieren
2 eetlepels Italiaanse kruiden
100 gram geitenkaas, geraspt
Sla

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig. Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken. Bak de uiringen, de knoflook en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Klop de eieren los met de Italiaanse kruiden, 50 gram geitenkaas, zout en (versgemalen) peper. Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Strooi de salami en de rest van de kaas erover. Laat de frittata in 25-30 minuten goudbruin worden in de oven. Serveer met de sla.

Voedingswaarden per portie:
Energie: 475 Kcal
Eiwit: 24 gram
Vet: 39 gram
Koolhydraten: 6 gram



Geen opmerkingen:

Een reactie posten