woensdag 30 oktober 2013

Malse runderstoofschotel met bier, sjalotten en paprika

Deze heerlijke stoofschotel kun je met bijna alles combineren. 
Wij hebben hem vanavond gegeten met spruiten met spekjes en hazelnoten maar hij is ook heerlijk met pasta. 
Het bereiden is maar even werk. De oven doet de rest!

Ingrediënten voor 4 personen:
550 gram runderlappen
4 kruidnagels
3 laurierblaadjes
2 plakken ontbijtkoek
200 ml bokbier (of ander zoet bier bv. oud bruin of kriek)
400 ml bouillon
8 sjalotjes
2 rode paprika's
Peper & zout
Halve eetlepel rundvleeskruiden
Boter om in te bakken

Haal het vlees een half uur voor je begint uit de koelkast. 
Snijd de runderlappen in blokjes en wrijf deze in met de rundvleeskruiden. 
Verhit de boter in een ovenbestendige pan en bak hierin het vlees mooi bruin. 
Voeg de kruidnagels, de laurierblaadjes en de ontbijtkoek toe. 
Blus af met het bier en de bouillon. 
Zet de pan 3 uur in de oven (hetelucht 120 graden). Langer mag ook, zet de oven dan iets lager.
Voeg daarna de in grove stukken gesneden sjalotten en paprika's toe en gaar deze nog ca. 30 minuten mee. 
Breng op smaak met peper & zout.

Je kunt de saus nog binden met bloem of maizena maar haal dan wel eerst het vlees uit de pan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten