woensdag 23 oktober 2013

Confit de Canard

Mijn schoonouders brachten van hun vakantie in Frankrijk een blik Confit de Canard mee. Dat zijn gekonfijte eendenboutjes. Konfijten is een methode om vlees te conserveren, waardoor je het lang kan bewaren. In dit geval worden tamme eendenboutjes heel langzaam gegaard in ganzenvet. Hierna worden de eendenbouten samen met het ganzenvet ingeblikt.

Deze blikken zijn in Nederland ook wel te krijgen bijvoorbeeld bij www.frankrijkoptafel.nl of in december bij sommige supermarkten. Helaas behoorlijk prijzig dus als je naar Frankrijk gaat neem dan een paar blikken mee. De smaak is nl. zéér de moeite waard!

Je zet het blik 10 minuten in warm water zodat het vet vloeibaar wordt en je de bouten eruit kunt halen. Een beetje van het vet verhitten in een pan en hierin (kastanje)champignons bakken. De bouten met het vel naar beneden bij in de pan leggen en in ca. 10 minuten lekker bruin bakken. Na 5 minuten 1 keer omdraaien. Echt heerlijk!
Ik heb ze gecombineerd met krieltjes in de schil uit de oven met verse kruiden en spruiten met taugé en uitgebakken spekjes. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten