dinsdag 15 oktober 2013

Bolognesesaus zonder pakjes of zakjes

Deze bolognesesaus is al jaren één van onze favorieten. Heerlijk met (volkoren) spaghetti. De ingrediënten (voor ca. 8 personen):
125 gram magere spekreepjes
2 kleine of 1 grote ui
2 tenen knoflook
2 winterwortelen
Een pond mager rundergehakt
200 ml rode wijn
2 blikken tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree 
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 laurierblaadjes
Peper & zout 
Scheutje olijfolie
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie en bak de spekreepjes met de gesnipperde ui ca. 5 minuten op laag vuur.
Rasp ondertussen de wortelen. Doe de knoflook en de wortel bij in de pan en bak even mee. Zet het vuur iets hoger.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Blus af met de wijn. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
Maak op smaak met de Italiaanse kruiden, de laurierblaadjes en flink peper & zout. Als je verse basilicum in huis hebt is dat er ook erg lekker door.
Minstens een uur zachtjes laten pruttelen. Meestal laat ik het wel zeker 2 uur op staan. De saus die over is kun je heel goed invriezen. 

Lekker zachtjes laten pruttelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten