maandag 21 oktober 2013

Spaghetti à la Jamie

Door een vriendin werd ik gewezen op dit recept van Jamie Oliver. En inderdaad: het is erg lekker! Ik heb het wel een klein beetje aangepast.

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram volkoren spaghetti
500 gram cocktail garnalen (voorgekookt/diepvries)
10 zongedroogde tomaten
2 tenen knoflook, fijngesnipperd 
1 citroen
Scheut witte wijn
150 gram rucola
Geraspte parmezaanse kaas
Peper, zout en olijfolie

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder eventueel de staarten van de garnalen.
Je kunt de garnalen trouwens heel makkelijk ontdooien door ze even onder stromend water te houden.
Doe de zongedroogde tomaten in de keukenmachine of blender tot het een puree is. Was de citroen goed en rasp de schil (alleen het gele, het witte is bitter).
Pers de citroen uit en zet het sap even apart. Fruit de knoflook in de olijfolie tot deze begint te kleuren. Voeg de tomaten en de wijn toe en laat eventjes pruttelen.
Doe dan de (ontdooide) garnalen erbij en kruid naar smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af maar bewaar iets van het kookvocht.
Meng de spaghetti, het citroensap en de helft van de rucola door de saus en warm even goed door. Als het te droog is iets van het kookvocht toevoegen.
Verdeel de spaghetti over de borden en strooi er parmezaanse kaas en citroenrasp over. Serveer de rest van de rucola erbij.
Als je van pittig houdt kun je nog 1 of 2 gedroogde Spaanse pepers verkruimelen en tegelijk met de knoflook toevoegen. Eet smakelijk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten