donderdag 10 oktober 2013

Salade met biefstuk en mango

De ingrediënten van deze heerlijke salade doen allemaal iets goeds voor je.
Mango bevat antioxidanten, calcium en magnesium en is oa goed voor huid en haar.
Bladselderij zit vol mineralen, in biefstuk zit ijzer en eiwit en noten bevatten veel gezonde vetten,
mineralen en vitamines. 
Al met al dus superfood, deze salade. In het originele recept uit de Tubantia (koken met Janny)
worden koriander, cashewnoten en jonge bladsla gebruikt maar ik had toevallig bladselderij,
gemengde noten en romaine sla in huis. 

Ingrediënten voor 2 personen:
1 biefstuk (Als je deze salade als maaltijdsalade eet 2 biefstukjes)
2 lenteuitjes
1 rode peper
1 mango
Enkele takjes bladselderij
2 eetlepels ongebrande noten
2 kropjes Romaine sla
Olijfolie, azijn, peper, zout, boter om in te bakken

Bak de biefstuk in 4 à 5 minuten bruin aan de buitenkant en rosé van binnen. Bestrooi met peper en zout en laat even rusten.
Meng voor de dressing 2 eetlepels olijfolie met azijn en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de pitjes uit de rode peper en
snij aan hele fijne reepjes. Snij anderhalf lente-uitje aan ringetjes en laatste stuk eerst dwars doormidden en dan in lange reepjes.
Meng de ringetjes lente-ui en de peperreepjes door de dressing. Meng de sla met de dressing en verdeel over 2 borden.
Snij de mango in blokjes en verdeel over de sla. Hak de bladselderij grof en verdeel het grootste deel over de mango.
Snij de biefstuk in plakjes en verdeel. Rooster de noten eventueel even in de koekenpan en strooi over de biefstuk.
Maak af met de rest van de bladselderij en de lange reepjes bosui. 
Tenslotte: geniet ervan!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten