maandag 7 oktober 2013

Gezonde salade met granaatappel

Veel mensen kunnen op maandag wel een energieboost gebruiken. Dan is deze salade ideaal.

Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram gemengde sla, bv rucolamelange
Verse kruiden naar smaak, ik heb bladselderij gebruikt
1 komkommer en 2 tomaten in blokjes
1 plak fetakaas in kleine blokjes
1 granaatappel
60 gram onbehandelde noten
Olijfolie
Sap van een halve citroen
Theelepel mosterd
Theelepel honing
Peper

Rooster de noten kort in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Zet even weg.
Maak de dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap, de mosterd, de honing en een beetje peper.
Doe de sla en de blaadjes selderij in een schaal en vermeng goed met de dressing.
Haal de pitjes uit de granaatappel. Dit doe je door de vrucht doormidden te snijden en met een pollepel op de schil te slaan, zie onderstaand filmpje:

Vermeng de pitjes met de tomaat, de komkommer en de fetakaas en schep dit op de sla.
Strooi tenslotte de noten erover.

Begin je week goed met deze supergezonde heerlijke salade!

Tip: Als je er quinoa of couscous doorheen doet heb je een maaltijdsalade.


Granaatappels bevatten veel kalium en vitamine C. Bovendien bevatten ze nog meer polyfenolen dan rode wijn en groene thee. Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten. De vrucht krijgt dan ook allerlei gezondheidsvoordelen toegedicht. Zo zouden de rode pitjes ontstekingen remmen, de bloeddruk verlagen en zorgen voor een mooie huid. Ook wordt er een preventieve werking tegen kanker en hart- en vaatziekten toegeschreven aan de granaatappel.
Granaatappels zijn in de herfst en winter verkrijgbaar bij de groenteboer en goed gesorteerde supermarkten. Kies exemplaren die zwaar aanvoelen en een gladde schil hebben. Verse granaatappels worden rijp geoogst dus je kunt ze meteen eten. In de koelkast blijven ze zeker een week goed. Bron: gezondheidsnet.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten