woensdag 2 oktober 2013

Bloemkool/macaronischotel

Recept uit een oud Weight Watchers kookboek van mijn schoonmoeder. Er zit in verhouding maar weinig pasta in deze schotel. In het originele recept worden verse ontvelde tomaten en rundergehakt vermeld maar ik gebruik altijd een blik tomaten en rundertartaartjes.
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
150 gram (volkoren of spelt) macaroni
400 gram bloemkool
3 rundertartaartjes
250 gram ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel nasikruiden
2 eetlepels ketjap
1 blik tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
Nootmuskaat, paprikapoeder
Peper en zout

Bereidingswijze:
Gril de tartaartjes in de oven (leg ze op het rooster direct onder de gril).
Er lekt nog vet uit dus leg een vel aluminiumfolie op de plaat eronder.
1 keer omkeren, als ze aan beide kanten bruin zijn laat je ze afkoelen.
Snipper de ui en de knoflook en fruit dit in een pan. Voeg de tomaten (incl. het sap) en de tomatenpuree toe en vervolgens de nasikruiden en de ketjap. Breng op smaak met nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout. Laat dit 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de macaroni en de bloemkoolroosjes beetgaar. Verkruimel de tartaar en voeg dit toe aan het uienmengsel.
Meng de macaroni met de bloemkool en doe de helft hiervan in een ovenschaal, verdeel hierop de helft van het uienmengsel, herhaal dit met de andere helft. Zet de ovenschaal nog 10 à 15 minuten in de oven op 150 graden. Erg lekker met een beetje parmezaanse kaas en minder dan 400 Kcal voor een flink bord vol!





Ook lekker met broccoli

2 opmerkingen:

  1. Dag Claudia,
    Afgelopen zaterdag golfde ik met jouw schoonmoeder en zij vertelde zo enthousiast over jouw site.
    Terecht, goh wat heb je leuke recepten.
    Aangezien ik sinds een paar weken gezond aan het eten ben, ben ik erg blij met wat lekkere recepten.
    Bedankt hoor en groetjes van Jeanne Steijven

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je leuke reactie Jeanne! Ik zal proberen nog veel lekkere en gezonde recepten toe te voegen.

      Verwijderen